Når du sælger din virksomhed, får du, ligesom ved alt andet salg, en udbetaling. Denne udbetaling kan være af større eller mindre størrelse og dermed også åbne for forskellige muligheder. Én måde, hvorpå du kan vælge at bruge pengene fra dit virksomhedssalg, er ved at investere.

Ønsket om at investere åbner for mange muligheder, og beløbet for salget af din virksomhed afgør naturligvis også både dine muligheder og begrænsninger for at investere. Du kan vælge traditionel aktiehandel men samtidig også søge mod alternativer eller supplementer hertil – dette kunne eksempelvis være CFD-handel.

Prøv med CFD’er

CFD-handel eller differencekontrakter gør det muligt for dig at sælge noget, du reelt set ikke ejer. Dette skyldes, at en CFD er en kontrakt mellem dig og en broker, så rent principielt sælger du ikke noget. Ved at indgå i en CFD-handel accepterer du som investor, at hvis prisen for det underliggende aktiv stiger, så betaler du differencen fra din pris til den nye pris. I tilfælde af at prisen falder, vil din broker betale dig denne difference mellem den nye pris og din pris.

Du kan altså købe en CFD og efterfølgende sælge og få afkast, når prisen stiger. Er du kendt indenfor normal aktiehandel, vil CFD-handel opleves som værende tilsvarende, da en CFD handles på helt samme måde som en aktie. Såfremt du ønsker at gå i gang med at handle din første CDF, bør du vurdere hvilken platform, du ønsker at handle fra. Lær mere ved at gå til side og bliv klogere på om SaxoTraderGO skal igangsætte din næste investering.

Aktieinvestering som du kender det

Trives du bedre indenfor en velkendt og tryg investeringsform, kan det være, at aktieinvestering er mere oplagt for dig. Uanset om du netop er begyndt at investere, eller om du er erfaren investor, vil der altid være ting at lære, når du ønsker at foretage en ny investering. Har du solgt din virksomhed, står du måske med et større pengebeløb til din investering sammenlignet med de beløb, du før har været vant til at investere.

Derfor er det med stor sandsynlighed også vigtigt for dig, at din investering er gennemtænkt og ikke overlades til tilfældighederne. En god idé vil være at søge et indblik i de forskellige virksomheder, hvorfra du overvejer at købe dine aktier, da denne research kan give dig et fingerpeg i retning af, hvor der er mulighed for et godt afkast.