Vil du gerne udvide din virksomhed eller opkøbe en virksomhed men mangler penge til at komme i gang, så har det tidligere været svært for nyopstartede virksomheder at gøre dette. Men det er det ikke længere. I dag er der kommet nogle nye og mere smarte måde at skaffe kapital på, som er betydeligt mere attraktivt for virksomhederne som er mindre i størrelse og som tidligere nærmest ikke kunne skaffe kapital til at vækste.

Med Crowdlending kan du nemlig skaffe kapital som virksomhed, ved at få lån af en større mængde private investorer, og derved være uafhængig af banken som måske lagde ud med at sige nej. Her er også nogle andre fordele, da du ikke er afhængig af gældsfaktor, men kan søge om lån til præcist det du ønsker dig. Lad os grave dybere ind i Crowdlending og se hvad det er for noget, og om det er noget der kan bruges i din situation.

Hvad er crowdlending for noget?

Crowdlending er også kendt som peer to peer lending, hvor man som virksomhed eller privatperson kan enten søge om et lån eller låne penge ud til andre. På Crowdlendingdanmark.dk  kan du læse hvordan man som privatperson kan investere sine penge i crowdlending og tjene månedligt afkast på dine crowdlending investeringer.

Som virksomhed kan du ansøge om lån på platforme som lendino.dk og flexfunding.dk hvor du kan ansøge om at få et lån fra de investorer som investere deres penge imod at de får en forud aftalt rente til gengæld.

Hvem formidler disse crowdlending lån?

Der findes mange forskellige platforme som sørger for at skabe kontakten imellem investorer og de virksomheder som får lån, hvor du kan læse denne anmeldelse af Mintos som er Europas største crowdlending platform eller Fast Invest som er lidt mindre men som har specialiserede sig i de lidt kortere forbrugslån som ofte er til privatpersoner.

Hvor meget kan en virksomhed lån?

Det er meget for skelligt hvor meget du som virksomhed an få lov at låne og der er meget forskel på om du vil låne penge til køb af virksomhed, eller til finansiering af vækst i din virksomhed og der skal være et stærkt økonomisk fundament før at investorer vil investere deres penge i dit projekt, så derfor skal du have et stærkt budget når du skal fremlægge dine planer.