Den populære kryptovaluta eksisterer uden for almindelige pengeinstitutter og love – og derfor er den også blevet så populær. De fleste af os har hørt om kryptovaluta før – i den ene eller anden forstand. Og det er nok også derfor du læser med her nu. Du vil gerne vide hvad præcis det er, hvad det kan og hvordan du kommer i gang med at handle med eller investere i de forskellige kryptovaluta på markedet.

Vi vil forklare dig hvad fordelene ved at handle kryptovaluta er, hvad du skal være opmærksom og hvordan du kommer i gang med at investere i dag. Eller når det nu passer dig.

Fordelene ved investering i kryptovaluta

Kryptovaluta følger som sagt ikke statens lovgivning og fungerer uden for vores pengeinstitutter. Helt konkret betyder det altså, at du undgår gebyrer og andre former for regler, når du køber kryptovaluta. Du behøver altså ikke at gøre det gennem din bank. I stedet kan du gøre det direkte ved de forskellige krypto forhandlere og platforme, også kaldet kryptobørser.

Derudover har kryptovaluta meget høj volatilitet. Dette betyder groft sagt at værdien på en kryptovaluta lynhurtigt kan stige eller falde. Stiger den hurtigt, vil det altså sige at du på meget kort tid kan tjene mange penge.

Sidst men ikke mindst fungerer kryptovaluta jo som digitale penge. Du kan altså også bruge dine kryptovaluta til at handle med online. Fordelen ved dette er at din investering ikke bare er frosset inde på en aktiesparekonto uden at du kan bruge den til noget.

Kom godt i gang med din første investering i kryptovaluta

Det hele startede med den velkendte Bitcoin, men der er efterhånden enormt mange på markedet. Det giver også flere investeringsmuligheder, men det handler om at vide, hvad der er værd at investere i for tiden. Eksempelvis er bæredygtighed et populært emne på nuværende tidspunkt, hvilket blot er ét af mange elementer, som du bør overveje.

Hvis du planlægger at købe flere forskellige kryptovaluta, kan det være en god idé at få en såkaldt ’wallet’. I en wallet kan du samle alle de kryptovaluta du har investeret i på en sikker måde. En hot wallet er en elektronisk wallet, hvorimod en cold ikke er elektronisk eller digital. Det er altså en fysisk wallet, hvilket øger sikkerheden for dig og dine investeringer.

Det første skridt er selvfølgelig at vælge en platform, du vil bruge til dine køb. Læs med her og få mere info om et godt bud på en platform.

Dernæst kan det være en god idé at følge med i markedet for at kortlægge hvilke kryptovaluta der klarer sig godt nu, eller ser ud til vil stige i værdi på længere sigt.