Der er flere og flere virksomheder der kræver at deres medarbejdere har en VPN på deres computer, og det er efterhånden blevet en helt normal til man får, særligt hvis man arbejder hjemmefra. Men hvordan kan det være at VPN er blevet så populært i Danmark og i andre lande i de senere år? Det kigger vi på i denne artikel.

Hvad er VPN?

En VPN står for ’’virtuel private Network’’ og er ganske enkelt en service som giver dig mulighed for at logge på en server på en anden lokation end den du befinder dig på. Det kan være at du befinder dig i Danmark men har behov for at få det til at ligne at du befinder dig i Tyskland, England eller USA. Så kan du logge på en server i USA og få det til at ligne at du befinde dig der.

En VPN har til opgave at gøre flere forskellige ting for dig. Den primære for mange er at få skjult deres Ip-adresse. Det er ganske enkelt mere sikkert at få skjult sin ip-adresse på internettet så internetkriminelle ikke kan gøre brug af dem. Det er også en af årsagerne til at mange virksomheder giver deres medarbejdere VPN adgang så de kan tilgå en bestemt server, som oftest er deres egen server. Det kan være at de bruger et fjernskrivebord så de uanet hvor de befinder sig kan logge på deres arbejdsskrivebord, også selvom de arbejder hjemmefra. Du kan læse mange flere fordele omkring VPN på vpn-zone som udelukkende handler om VPN og guides til den bedste brug af VPN. 

Fordele ved VPN

Med VPN er der mange fordele, uanset om du er medarbejder eller privatperson. En af de fordele der er med VPN som især mange privatpersoner bruger, er at man kan tilgå det Amerikanske Netflix og på den måde få adgang til langt flere film og serier end man kan med den danske Netflix. Du kan på den måde også få de Amerikanske Netflix Priser hvor du også kan få adgang til alt det indhold de har på Netflix i USA som betyder at du kan få op imod 3 til 6 gange mere indhold uden at betale mere.

Derudover så er der også fordelen som er tidligere nævnt om at du kan få skjult din ip-adresse hvilket betyder at du kan få mere online sikkerhed når du færdes på internettet.