Kontoret er for rigtigt mange af os et sted, hvor man bruger rigtig mange timer. Særligt hvis du arbejder med hjemmesider og webshops. Det er vigtigt, netop fordi vi bruger så mange timer på kontoret, at ens kontorplads og rummet i det hele taget er indbydende, ryddeligt, har et godt indeklima og inspirerer. Det kan være en svær opgave at få alle disse mål opfyldt, men her i artiklen finder du 3 gode råd til, hvordan du bedst selv kan indrette dit kontor på den bedst mulige måde. 

1. Husk at holde orden

Det absolut vigtigste ved et godt kontor, er at holde orden i tingene. Det giver overblik, viser overskud og det sikre, at der ikke er noget der bliver væk for dig i rodet. Der er ikke noget værre end, hvis man ikke kan finde det stykke vigtige stykke papir, man skal bruge. Den bedste måde at holde orden på, er ved at have gode muligheder for opbevaring. Det vil sige, at du bør have reoler, skabe eller skuffer hvori du kan opbevare og sortere vigtige papirer. Sørg for ikke at organisere og sortere dine papirer i mapper, før de ender i en stor bunke på skrivebordet helt usorteret. På den måde holder du også dit skrivebord ryddeligt, og har god plads at arbejde på. 

2. Tilføj dit personlige præg 

Noget der virkelig kan være med til at inspirere dig på din kontorplads, er at gøre den til din helt egen. Det kan du for eksempel gøre ved, at have et enkelt billede eller to hængende på væggen eller stående på dit skrivebord. Et billede der virkelig betyder noget for dig, kan være med til at huske dig på, hvad du arbejder så hårdt for. Du kan også tilføje sjove gadgets til dit kontor. Det kunne for eksempel være en musemåtte med dit eget logo eller billede på, find musemåtter med logo her. Dit personlige præg kan nemlig sagtens inkorporeres i selve arbejds udstyret. 

3. Husk det gode indeklima 

Det er helt essentielt for at kunne arbejde koncentreret og effektivt, at der er god luft og et godt indeklima på kontoret. Dette kan skabes på flere forskellige måder. For det første giver det sig selv, at man jo skal huske at lufte ud. Gerne flere gange om dagen, især hvis ikke der er udluftning i den bygning du befinder dig i. For det andet kan det være en ide både for indeklimaet men faktisk også for det æstetiske, at have store grønne bredbladet planter stående. Disse er gode til at reducere CO2 mængden i luften, da de suger CO2’en til sig, som vi udånder. Til sidst er det en god ide ikke at spise på kontoret, eller smide mad ud i skraldespanden på kontoret. Hold madaffald til køkken skraldespanden, så du undgår dårlig lugt på kontoret.